28 augusti 2012

LITEN KAMIN

Bild: Moi - första eldningen i stugan

Hej i stugorna!
Idag gör jag lite höstmys i stugan. Vi har en liten kamin i matrummet och det började med att jag skulle damma av den och tömma den på gammal aska. Tog fram dammsugaren och börjde städa runt om och sen tänkte jag om jag eldar i den så försvinner "källarlukten" i huset. Jag har problem med luften hemma. Eller ja, det luktar "gammal källare" i hela kojan. Lite som blöt tegel som har legat i vatten för länge. Jag vet inte vart lukten kommer ifrån. Källaren luktar hemskt mycket nu när det har regnat så mycket i sommar, men lukten kommer inte där nere ifrån utan från väggarna tror jag. Jag har god ventilation i huset men ändå känns huset så igentäppt. Jag vet inte hur jag ska få bort detta. Det är inte trevligt att andas in.  Just nu kan jag inte hänga upp tvätt nere utan det får jag lov att ta upp. Hoppas att lukten försvinner när det blir frostigt ute.

Tänk att vi hade nollgradigt ute inatt. Dotran och klassen har sovit ute och jag hoppas att hon har fått sova lite trots kylan. Det ska bli såå skoj när hon kommer hem och berättar vad de har varit med och gjort. Nu ska jag elda vidare.

Kramar Ina

2 Söta Kvitter ☺:

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Köp en luftavfuktare och ställ i källaren, det har vi och det fungerar skitbra, ingen sunkig lukt och kläderna torkar bättre.

Kram Victoria

Ps. Jag vill också ha en vedspis eller kamin

Anonym sa...

Jag har en sån där nere redan som jobbar för fulla muggar. Men tyvärr så hjälps det ändå inte. Synd att det kostar multum att dränera, för det är något som skulle ta bort lukten tror jag. Det hjälptes litegrann att elda och varmt blev det. :) kramis ina