22 oktober 2012

Trädgårdens fåglar


Hejsan!
Idag har jag fått mycket gjort. Nu är de flesta mårbacka pelargonerna nere i källaren och jag har fått ena köksfönstret putsat. Gjort rent fåglarnas matstuga ute på baksidan och jag har fått solsken i hela tio minuter på kinderna. (lyx) När solen försvann så tog jag dotrans kamera och började fota fåglarna på altanen. De är så himla söta och de gör mig glad varje dag. Idag fick jag sällskap av Hacke och två stycken nötskrikor. Nötskrikan är en vacker stor fågel med klara färger men de låter inte fagert. Blåmesar, pilfinkar och talgoxar har jag massor av och det är bra för de lockar till sig andra fågelarter. 


När jag googlade om trastar så fick jag fram en sida där man kunde spela upp ljud. Jag spelade upp koltrastens lockljud och vips så hade jag påhälsning av både honan och hanen på grannens fula staket. Paret har varit här i ca 2 veckors tid och mumsat på äpplen och idag hade jag inte sett skymten av dem. Hoppas att de blir kvar ett tag till.

Nu ska jag sluta babbla om fåglar och få lite mer gjort när jag ändå är i farten. Tvätteri och matlagning står på agendan. Man hoppas även på en kvällspromenad i afton.

Ha en skön start på veckan!

Kramen ~ Ina

2 Söta Kvitter ☺:

Hemmavid sa...

Halloj!

Så söta små fåglar.
Vi ska nog fixa fram fågelmatargrejjerna i helgen. Men vi sätter dem en bit bort så att inte vår katt käkar upp dem!!

Kramen jenny

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Hejsan!
Smart drag där Jenny! Vi har en Ebba som älskar att kolla in fåglarna men hon orkar inte jaga dem något mera.Kan bero på att de är för många. :)

Kram
Ina