30 december 2012

Fågelkvitter och takdropp


Hej bloggisar!
Här har det varit ett par sköna dagar. Yes, jag har grubblat och funderat men jag känner att det måste man göra ibland. Få lite räta på tillvaron. Fundera på framtiden. Veta vad man ska göra här framöver.. Skönt att läsa era kommentarer att man inte är ensam att få såna här tankar.

Nu har det börjat töa. Skönt om man får säga det högt. Det ska vara plusgrader i två dagar till och jag jublar. Det är så mycket snö på mitt altantak så jag funderade här igår att snart måste jag ställa mig på en stege och försöka få ner lite snö innan det brakar igenom plasten och det har jag inte råd med. Den här snön gör att källaren blir fuktig i väggarna och taket får kämpa mot trycket. Finns inget bra med snö förutom att det är vackert att se på. Men nu sköter moder natur detta åt mig och det tackar jag för. Jag råkade säga högt i morse när jag hörde dropparna från taket - prisad vare växthuseffekten! och det gillade inte min dotter att höra så jag fick en liten utskällning där. Plogbilen åkte förbi för en stund sedan. Kolla in snöbollarna han lämnade åt mig vid grinden. Ska ut i afton och försöka få bort dem...


Jag hoppas på lite solsken i morgon. Det gör gott för växterna. De ser lite vissna och trista ut nu när det har stått i mörker och elementvärme.

Tänk att det är nytt år snart. Undrar vad den har att bjuda på? Spännande! Jag har bestämt mig för tre saker som jag ska göra nästa år men det berättar jag den 1 januari. :) Jag brukar ge nyårslöften, för det är tradition och är till för att brytas men det här är inga nyårslöften utan mål i livet som jag uppnå. När man har grubblat en tid så känns det såå lättsamt när man har kommit fram till ett beslut. Det har jag nu...

Önskar er en fin söndagkväll!

Kramar ~ Ina

6 Söta Kvitter ☺:

Källeboda lantliv sa...

Gott nytt år ! Kram Jeanette kallebodalantliv

Majberggrens's Värld sa...

Vi hoppar det där med växthuseffekten för det är nog inget positivt med den.....och 2013 ska ju bli ett bra och positivt år, eller hur? Trevlig nyårshelg önskar jag dig //M

Eva Inathens-Greece sa...

Förstår att man kan bli less på snö, men själv saknar jag den och skottandet... Kanske är jag galen!
Vad duktigt av dig att måla i källaren, blev jättefint! Undrar vad du funderat över till nästa år...? Nyfiken blev jag allt. Jag måste nog ta mig en funderare jag med tror jag :)
Gott Nytt År fina bloggvän - May all your dreams come true!♥

Prinsessorna på Bellevue sa...

Vad spännande! Jag ser fram emot att få läsa vad du har kommit fram till! Har nu läst ikapp dina härliga inlägg och jag tycker du var modig som målade i spindelkällaren och ni verkar ha haft en myysig jul, du och fina dotran!

Kraaaaam och jag vill passa på att önska dig ett underbart år och att 2013 blir något alldeles extra!

House and Garden by Bia sa...

Hej min vän!
Jag har kommit på en sak, nämligen den att vi har två gemensamma saker, för det första har vi döttrar båda två på 17 år, för det andra, vi gillar båda fågelskådning ;))
Och till sist vill jag önska dej ett...GOTT NYTT ÅR !
Kram

Lisa-Maja sa...

Mål i livet är bra att ha, någonting att kämpa för...ibland når man dit ibland hittar man andra vägar på vägen och det kanske blir en bättre lösning...spännande är det. Och det är spännande med ett nytt år, vad bär det med sig?
Jag önskar Dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
kram lisamaja