17 december 2012

Vintervila av mårbacka ☆


Idag på eftermiddagen har jag varit bosatt i källaren. Jag kände att det var dags att ta hand om mina mårbacka nere i tvättstugan. Nu har de alla vissnat tillräckligt mycket att man kan plocka bort blommor och blader. De  blev lite nakna men de flesta skott som jag planterade i höstas har överlevt där nere...


Varje höst tar jag ner mina mårbacka till tvättstugan. Där får de gå i vintervila. Det är ca 15 grader varmt i rummet så får de vatten var 14e dag. Men idag då jag tog bort alla blad och så fick de en rejäl rotblöta. Lite julevatten ska de ha så att de klarar sig till våren.Nu är äntligen fåtöljen borta från sovrummet. Då min bror tog min två-sits soffa igår så kunde jag ställa tillbaka fåtöljen där den stod från början. Framför tv:n. Men jag visste inte vart jag skulle lägga alla fluffiga kuddar i sovrummet för fåtöljen har fått vara en avlastare den senaste tiden. Jag kom på att jag hade äppelstolen som jag köpte för ett tag sedan vid Sankt Erikshjälpen i Hedemora. Den fick bli den nya kuddbäraren.

I morgon blir det heldag på byn. Jag måste storhandla och köpa julklappar. Jag kan inte fatta att det är bara en vecka kvar till tomten kommer. Känner lite julångest...

☆ Kramen ~ Ina  ☆
9 Söta Kvitter ☺:

House and Garden by Bia sa...

Tack för titten!!
Vilken härlig tapet du har i sovrummet ;))
Ha det gott i julruschen !
Kram

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Heej!
Tack själv! Jag verkligen älskar mina sovrumstapeter. Har haft dem sedan 2005 och har inte tröttnat än. :)

I morgon blir det en utmaning att hitta julklappar men jag ska försöka njuta av shoppingen. :)

Kraam ☆
Ina

Veronica sa...

Samma kommentar skulle jag ha velat skrivit... Fantastiska tapeter! Jag kämpar för att få in romantiskt, blommigt och chabby chic i sovrummet men har inte lyckats övertyga mannen..... : ÄNNU ;)

Härligt med pelargoner trots att vi inte är tanter.......

Kram

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Visst är dem ljuvliga! Du får locka fram mannens kvinnliga sida när ni pratar tapet så kommer du nog att få blommigt och romantiskt i sovrummet. :)

Ja guu, tant är man inte än på måånga år. ;)

Kraam

carinaon sa...

Det är bra att ha källare ibland. Det är något jag kan sakna i mitt nybyggda hus. Det blir trevligt att plocka fram din Mårbacka till våren igen!
Kram Carina

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Jag är så glad över att ha källare där man kan lägga allt lull och andra "viktiga" saker som inte används för tillfället. :) Jag riktigt längtar till våren då man får börja påta i jorden igen och pyssla om mina Mårbacka. :)

Kraam
Ina

Hemmavid sa...

Om några månader börjar de spira igen.. Härligt va??

Hoppas du får en fin dag.
Kramen Jenny

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Åh jag riktigt längtar till våren! Det ska bli så ljuvligt att få känna solstrålarna i ansiktet igen. ☆★

Må så gott!
Kram
Ina

Frida Sofia sa...

Jag älskar mina pelargoner, de står också i vintervila nu :-) Måste nog ned och titta till dem och ge dem lite julevatten också!