15 oktober 2012

Sy vimplar ~ flaggspelBild: Partytajm.se

Idag efter att jag hade gjort alla " måsten " så började jag googla vimplar och flaggspel. Jag fann den här söta vimpeln med texten Merry Christmas. Då jag blev lite snål så började jag rota bland mina tyg- och stuvbitar och fann ett rutit tyg som jag kunde använda mig av.
 Jag fann rutit tyg som jag vek ihop dubbelt för att den var inte rutig på baksidan. Tog ett a4 papper och vek den dubbelt för att klippa ut vimpel mall i den storlek jag ville ha.

Det tog ca en timme att klippa fram vimplarna och sy runt kanterna. Flaggspelet kanske blev lite julig men jag älskar rödrutigt tyg och den får hänga här i köksfönstret ett tag.

Det finns många fina sidor på internet på hur man gör. Inget sätt är fel utan man hittar på ett sätt som man själv tycker är enklast trivs med. Använder man vaxduk så behöver man inte sy och det kan vara skönt att slippa. Dagens vimplar jag sydde var väldigt små och då blir det trixigare att sy. Egentligen syr man avigt men det gick inte med dessa. Jag ville ha sömmen i sicksack mönster men det gick inte heller. Man får helt enkelt prova sig fram vad som blir bäst...

Första gången jag sydde flaggspel så fann jag mönstertips etc i Leilas Lindholms tidning.

Leila har även en hemsida:
skrolla ner så hittar ni hur hon gör sina vimplar.

Tv4 har också tips hur man gör:
2 Söta Kvitter ☺:

Majberggrens's Värld sa...

Tittar in hos dig och jag läste ett tidigare inlägg om "Tuppljusstaken". Helt rätt, jag fick min i bröllopspresent. Såg att du hänvisade till Käcks Smide och det trevliga är att det är min bästa väninnas son som har den verksamheten.Om du inte sett den fina Tuppljusstaken vid infarten till Leksand i verkligheten kan du se den på min blogg i juli "semestertripp 1".Jag är också från Västmanland och ser att vi har samma musiksmak. Tittar in hos dig igen. //M

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Hej!
Vad roligt att du har hittat in till mig! Åh jag verkligen älskar tuppljusstaken. En dröm att äga. Vilket lyx att vännens son äger verksamheten. Jag skulle gå där och ögonfrossa varje dag. *fniss* Jag åkte förbi med en väninna förra året Leksands stora tuppljusstake, och jag sa - en sån skulle man ha i trädgården. :) Jag ska genast kika in hos dig och vad roligt att jag inte är ensam med min musiksmak. :)Du är så väkommen till min blogg!
Kramen Ina