15 november 2012

Syr rutiga gardiner igen

Bild:  vänster bild oktober - höger bild november
Hej bloggisar!
Idag har det varit en strålande solig dag här i byn. Ljuvligt! På en månad har gullriset vissnat och dött ute i trädgården. Jag har lite kvar att göra där men jag måste vara försiktig med min rygg så det får nog se ut så här till våren. Gullris brinner rätt bra så jag får göra en majbrasa och elda upp allt som inte blir bortklippt i höst...

Bild: Björktrast

När solen skiner kommer fåglarna. Jag har haft en inferno med pippisar i trädgården. Allt från sidensvansar, trastar till nötväcka. Jättekul. Givetvis så tjuvlånade jag dotrans systemkamera och fotade lite. Nja inte så lite, det blev en ca 140 bilder. *fniss*
Jag har en rottingkorg fullt med olika dukar. I den fann jag en rutig duk från Hemtex som jag aldrig använder då det är en helt fel storlek på den. Jag vek den dubbelt och vips så kom jag på vad jag skulle göra med den. Jo, jag skulle sy toagardin. Den jag hade tidigare hade blivit så blek så det var dags för en ny. Jag tog spetsbandet från den gamla och sydde på bandet på den nya.
Tjolavips så hade jag en ny gardin.


Solen sken så starkt idag - trots att toafönstret är mot norr så  blänker solens strålar på fönstret. Nu har jag bra insynsskydd då tyget blev bubbelvikt. Jag har gjort allt i slow motion så min rygg inte är bra än men det känns så skönt att få göra något trots värken. Jag äter 16 piller om dan så det ska bli såå skönt att slippa dem sen. I morgon blir en toppendag. Fika*2. På förmiddagen kommer en kompis på kaffe och på eftermiddagen ska jag till mor och fika med en annan kompis. Tur att man har vänner som förgyller ens dagar med skvaller och skratt.

Ha det så fint alla!

Kramen Ina

2 Söta Kvitter ☺:

Majberggrens's Värld sa...

Vilken fin bild! Har du verkligen Sidensvansar mfl tjusiga fåglar....blir lite avis faktiskt.
Ta det lugnt med ryggen till du är ok//M

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Tack! Ja jag har så fina fåglar i trädgården just nu och jag bara njuter. Det är så roligt att titta på dem när de mumsar och kivas om bästa matplatsen.
Jag försöker verkligen ta det lugnt. Allt går lååångsamt. :)
Ina