8 december 2012

Brukssamhälle


Hej bloggisar! ♥

Kolla in vad jag hittade på vlt.se hemsida. Sladdlös julgransbelysning. Det skulle väl vara en dröm att slippa alla sladdar som man får brottas med varje år. Lite dyrt men en dag så sänks priset och då ska jag slå till och köpa mig ett par såna kartonger med ljus.


Bild: Per-Ols området

Tack för era små söta kvitter igår om min trädgård. Det var verkligen en sorg när mina fina parkträd fälldes men samtidigt kände jag att det kanske var ändå dags för en förändring. Jag bor i ett brukssamhälle och villaområdet jag bor på byggdes upp på 30-40-talet nära skog och mark. Järnbruket växte starkt under början av 1900-talet och stora områden med arbetarbostäder börjades bygga under brukets regi. Husen är inte stora utan de ligger mellan 70- till 110 kvm i storlek. Flertalet hus var två familjshus förr men idag ombyggda för en familj.  

Bild: Dotrans koja - den vi målade på i somras..
Jag har fått höra att min trädgård var en av de finaste i området. Och det kan jag säga att den iinte är idag. Han som byggde och bodde i mitt hus hade ett stort intresse för trädgård och han var ute dygnet runt året om och pysslade. Den söta brunnen jag har på gården ska ha haft en hinkanordning till men trästocksdelen var borta när jag flyttade in. Den är gjort av avloppsrör tror jag och sen har de klätt den med gatusten och locket är svetsad plåt. Jättesöt. Jag har tagit bort väldigt mycket av det som var vanligt i trädgård förr som vinbärsbuskar, hallonhäck, potatisland och blomrabatter. Nu är mina gamla äppelträd sjuka så de måste nog snart sågas ner. Kanske därför mina rosenhagtorn aldrig tar sig? När min far köpte huset så hade huset stått tomt i många år och trädgården hade växt igen. Det var ingen gräsmatta utan en äng. Jag ska leta fram gamla bilder så ska ni få se hur det såg ut när far tog över huset.

Bild: Trädgården var en djungel för dotran år 2000

Oj nu blev det en riktig tillbakablick om mitt hem och boende. Jag har växt upp gatan nedanför och man kan nästan inte tänka sig bo någon annanstans. Jag hade en blogg förut som hette Lilla kråkslottet och där fann jag dem här gamla bilderna. Bloggen finns inte kvar idag tyvärr men bilderna fann jag på nätet. Lite creepy ändå. Man tror att man har tagit bort allt från sin förra blogg men ändå finns det kvar...

Här i stugan har vi nyss kollat på julkalendern och vi sitter och mumsar frukost. Jag hoppas på att solen kommer fram idag så att man kan ta fina kort på vita vinterlandskapet man har utanför husknuten. Men först en stor balja kaffe till...

Önskar er en fin lördag! ♥

Kramen ~ Ina


2 Söta Kvitter ☺:

Theresé sa...

Jula säljer såna sladdlösa slingor för nånting kring 290 kr! Dock tror jag det går åt en del batterier! :) Men visst vore det skönt att slippa alla sladdar!

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Tack för tipset Therese! Ska genast kika på deras sida. Det är kanske inte den miljövänligaste alternativet men det skulle vara skönt att slippa sladdar. :)
Kram Ina