8 december 2012

Liebster Award


Bild: Mor o jag på Teneriffa i aug -12

Hej i stugorna!
Jag har fått en Liebster-award av MajBerggrens värld! Tack och bock! Lieber award är kul att få då det kommer några frågor som ska besvaras tillsammans med den. Jag ska göra mitt bästa.


DRÖMRESA?
Åh, jag har så många drömresor. Ett av dem är till Italien. Vill se alla kända monument och insupa deras kultur och atmosfär... En solresa till Cap Verde hade jag inte heller tacka nej till. Milslånga vackra stränder, god mat och strålande sol...

FAVORITSYSSELSÄTTNING?
Oj. Favorit är väl svårt att säga men att ligga på en solstol på Kreta är en skön sysselsättning. Här hemma är de små ting som exempel koppla av, läsa, äta, resa, umgås med vänner, rensa ogräs en solig dag. Jag är inte kräsen av mig. *fniss*

HUR MÅNGA GÅNGER GÅR DU IN PÅ FB PER DAG?
Det beror på. Facebook kan vara en drog. En dag kan det vara fem sex gånger per dag och andra dagar kan det vara en sväng på kvällen innan sängdags.


ÖNSKAS I JULKLAPP?
En mikro. Yes. Inte roligare än så men den jag har idag (köptes in när dotran var i magen för 18 år sedan) går på sista sucket. Om tomten är givmild så tackar jag inte nej till en skön charterresa. hihi

FAVORITMAT PÅ JULBORDET?
Köttbullar, bakad leverpastej och julmust light. Mums!

DRÖMYRKE?
Hmm.. Om jag var yngre så skulle jag ha pluggat till psykiatrisjuksköterska och jobbat på ett mentalsjukhus. Nu på ålderns dar så är jag tacksam för vad som helst inom det området... Människor i behov av stöd. Om han där uppe skulle vara frikostig så kan jag ta ett deltidsjobb som är väldigt högavlönat med avgångsvederlag mm. Det går helt okej att ta ett sånt jobb också. Jag är inte kräsen. ;)

FAVORITTIDNING/MAGASIN?
Får man säga Se o Hör och Hänt extra? Inte. Okej, då säger jag Lantliv, Hem o trädgård och Hem o Antik. Urfina tidningar som man kan bläddra i flera gånger om.
FAVORITPLATS I SVERIGE?
Jo ni, det är så att förra året tog mina vänner upp mig till fjällen (first time for me) och det måste jag säga att det var helt fantastiskt. Lugnt och tyst och såå vackra vyer vart man än tittade. Fågel- och naturliv med dagsvandringar är nåt som jag verkligen kan rekommendera. Dalarna är vackert, Leksand, Rättvik, Mora ...

THAI- GREKISKT, ITALIENSKT ELLER SVENSK HUSMANSKOST?
Grekiskt helt klart - kött och sallader med mycket tzatziki, sluuurp!

FAVORITDESIGNER?
Gudrun Sjödén tycker jag är en duktig textildesigner. Skulle vara en dröm och få bära hennes kläder.

VAD GÖR DIG LYCKLIG EN MÅNDAG?
Att jag kliver upp ur sängen pigg som en mört och får mycket gjort på kort tid. Annars tror jag inte att man kan säga att det finns något som gör mig direkt lycklig en måndag. Jo, om det är en röd dag och man kan ligga i sängen och slappa och bara vara.

VAD DRIVER DIG ATT BLOGGA VARJE DAG?
Svår fråga. Jag vet faktiskt inte varför. Man bara gör det. Det är förstås kul och det är så kul att få kommentarer och läsa sina bloggvänners sidor. Men jag tror att en dag tar det stopp, inte än men en förändring är på väg här tror jag...

OM DU FICK VÄLJA SJÄLV, VART SKULLE DU DÅ VILJA BO?
Olalala! Take me to Spain please! Om jag var ekonomisk oberoende så skulle jag bo utomlands och ha konstutställning eller egen butik. Om jag är konstnärlig? Nix, inte det minsta men jag skulle ha andras konst i hallen. Annars är en dröm att jobba som volontär i Afrika. Det är något som alltid har lockat mig men jag har varit för feg för att ta steget. Går man via ex pingstkyrkan som volontär så kan det kännas rätt tryggt...

STATSBRUTTA ELLER LANTTÖS?
Jag skulle inte trivas i Stockholm eller någon annan större stad men jag skulle nog bli skogstokig om jag bodde ute på landet där det inte finns en endaste affär.

VILKEN ÄR DIN STÖRSTA TILLGÅNG ENL. DIG SJÄLV?
Jag vet vem jag är och vet vad jag vill, kan det vara en tillgång?

VILKEN ÄR DIN STÖRSTA TILLGÅNG ENL ANDRA TROR DU?
Har inte en blekaste aning. Svår fråga. Pass säger jag på den.

FAVORITMAT?
Helt klart kebab i olika former och sallader med kött och tzatziki.

HAR DU NÅGON KÄNDIS DU BLIR INSPIRERAD AV?
Nix. Kommer inte på någon nu i alla fall. Jag kan bli inspirerad av exempel bloggare som är kreativa och ger många fina förslag på saker man kan göra i sitt hem och trädgård.

TROR DU PÅ TANKENS KRAFT?
Absolut. Eller mer på magkänslan. Den ska man absolut lyssna på.

VART VILL DU ÅKA PÅ SEMESTER NÄSTA GÅNG?
Till Rom. Det är en dröm som går att uppfylla. Men jag längtar till Kreta också. Sola och slappa en vecka eller två på en fin ö är inte fy skam.

VAD ÄR LYX FÖR DIG?
I dagsläget - jobb.

Och då ska jag avslutningsvis skicka detta vidare och jag hoppas att ni vill svara på frågorna men det är absolut inget måste. Det är så kul att få veta mer om er som skriver bloggarna.Så här ser Liebster-awarden ut:

Jag googlade lite om denna award och det står att den är från Tyskland från början. Lite kul att veta om den. Jag fann denna bildtext på nätet. Nu är det ju så att jag har inte kollat om ni har fler eller färre än 300 följare på era bloggar men jag hoppas att det inte gör något ändå... 

2 Söta Kvitter ☺:

Majberggrens's Värld sa...

Godmorgon! Såå roligt att du tog dig tid att svara på frågorna och vilka utförliga svar. Roligt att läsa! Sen har du ju gjort lite efterforskning om award också....jag visste inte så mycket om detta , intressant.
Tycker du ska satsa på en resa till ROM. städernas stad, den kan inte beskrivas måste upplevas.
Kram så länge

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

God morgon Maj!
Jag tycker det är jätteskoj att svara på frågor men ibland kan det vara svårt att finna ett bra svar. Jag följde personen som hade gett dig en award, och den i sin tur hade fått från föregående etc och det är så kul att komma till bloggar som man inte visste fanns. Det blir liksom en kedja att följa. Ja jag måste bara ta mig till Rom, måste uppfylla min dröm. :)

Kramen
Ina