16 december 2012

Dala-ish ★Dala-style


Hej bloggisar!★

Då var äntligen den tredje ljuset tänd. Jag vaknade utvilad redan halv åtta i morse. Kände på mig att det skulle bli en "skottar dag" då det har snöat en hel del det senaste dygnet. Jag hoppade i mina mysbrallor och vinterkängor och begav mig ut efter svt.s julkalender och mysfrukost med dotran. Men när jag kom ut och kände snöns konsistens så ångrade jag mig nästan. Snön var blytung! Två stora fina plogvallar hade jag också fått av plogbilen som måste ha varit i farten arla stund. Men det var bara att hugga i. Jag höll på i två omgångar och min mor kom förbi och hjälpte mig med ena snövallen. Det kändes nästan som att man skulle bestiga K2 eller liknande så hög kändes snöhögarna.

Bild: Nybliven ägare av dala-ish soffa
Jag skottade även runt huset. Grannarna måste ha trott att jag älskar att skotta snö då jag plöjde runt hela gården med spaden. Efter två timmars skottande så var det dags för lunch. Bror bjöd på supergod köttfärs och pasta med parmesanost och goda krispiga grönsaker till. Slurp.

Varför jag skottade runt huset var för att bror skulle hämta en två-sits soffa hos oss nu på eftermiddagen och den kan man inte ta ut via ytterdörren för där är det så trångt. Utan vi skulle försöka få ut den via altanvägen och runt huset. Allt gick snabbt och smidigt. Syrran min och hennes man hjälpte till så det gick så fort.

Bild: My lovely Dala style sofa

Jag vet inte om jag har berättat det för er men jag har en förkärlek till dala-aktiga saker. Har alltid haft gott öga för gamla prylar och möbler med lite historia. Idag fick jag äran att få en vacker soffa hem till mig. Den är så ljuvligt fin att jag vill ha den i sovrummet, men just nu får den stå nere i källaren för jag har det liiite trångt. Jag har sett på många bloggar att de har vitt och fint i sina hem. Jag har också vitt och så men inte så fint som de fina vita bloggarna har det. Jag får liksom inte till det. Det kan även bero på att jag gillar dala style. Lite rustigt och enkelt men ändå vackert. Så vi får se vad jag hittar på här hemma i stugan då jag inte står ut med mitt vita nå mer. Jag har nog helt enkelt tröttnat.


Dotra och jag ska ner till syster ikväll och smaka på hennes julbak. Hon är så duktig i köket. Jag har då inte ärvt någon köks-gen. Jag har aldrig gillat att stå och kocka i köket men som tur är har jag både syster och bror som är duktiga och då kan jag slinka förbi då och då för att provsmaka. hihi Senare i afton blir det en ägg- och räksallad framför tv.n. Så långt kan jag sträcka mig till i matlagning. *fniss*

Nu ska jag pusta ut en stund innan vi ska hem till syster med familj.

Jag önskar er en fin 3e advent! ★

Varm adventskram ~ Ina

6 Söta Kvitter ☺:

LOPPISLIV sa...

Jättecharmig soffa, vacker modell och den blå blomman som är målad på ryggstödet är så himla fin!

Ha en mysig adventskväll!
Kraaaam Paula

Camillas Lantliv sa...

Hej hej. Vilket mysigt hem du har. Tittar gärna in igen. Kramis

Vita Falkens Lantliv sa...

Så fin soffa du har fått tag på. Kul när man hittar saker man verkligen vill ha.

Kram Susanne

Maj sa...

Underbar soffa du har! Sen låter det såå mysigt med dotter, mor och syster så nära. Har alltid önskat mig syskon för nu är det väldigt "ensamt" när föräldrarna mina inte är med längre....//M

Prinsessorna på Bellevue sa...

Myysigt du har det, och den där soffan var ju helt gudomligt fin! Jag kan inte heller ha helt vitt utan måste ha lite färg och sedan så älskar ju jag också saker som är gamla och har en historia!

Kraam

Ett ögonblick sa...

Hej!
Så roligt att Du tittade in hos mig...så jag hittade hit:)
Vilken underbart härlig blogg Du har!! Och så fint!!! Man ska inte ha det som alla andra, vi är ju alla olika och försöker man ta efter och inte riktigt känner för det så trivs man inte för det kommer inte från hjärtat då. Jag tycker Du har det jättevackert!! kör din stil, dalastil det är jätteläckert!!
Din ägg- och räksallad skulle jag kunna tänka mig nu, jag är hungrig, men det är bättre att sova.

Ha det gott!
//lisamaja