7 september 2012

FÖRVÄNTAN
Varje höst är och ser lika för mig när jag åker till en trädgårdshandel och ser alla härliga vårlökar ligga och ropa på mig i sina korgar. -" kom och köööp mig" ... Varje höst "trillar" jag dit. Jag runt och runt och botaniserar bland korgarna med härliga lökar och jag börjar fantisera direkt vad jag skulle kunna tänka mig ha dessa vackra vårblommor i trädgården. Men denna höst så köpte jag "bara" vita tulpanlökar och pärlhyacinter. Jag var tuff och höll emot suget. Men det var svårt ...


Varje vår går jag ut i trädgården och letar efter något tecken på att narcisserna och tulpanerna ska kika upp. Blir lika orolig varje vår då jag inte får någon som helst tecken på liv. Jag är alltid för tidig med att leta efter livstecken. Men när de första små gröna visar upp sig och tittar upp ur jordmyllan så blir man så lycklig och får förväntningar och förhoppningar på att det ska bli stordåd i rabatten. Jag blir lika lycklig varje gång de knoppas och frodas och att det slutar med vackra ståtliga vårblommor som sträcker ut sig mot solen. De gör mig inte besvikna. Åh nu längtar jag till våren, men vi tar lite jul först. fniss.Bild: moi - vårens narcisser


Önskar er en trädgårdsskön helg!

Kramen Ina


4 Söta Kvitter ☺:

Lena/isis sa...

Ja, våren med all dess lökar som kikar fram är en riktig förväntans full tid. Vackert med vita blommor.

Kram

~ Ina ~ INAS HOUSE sa...

Den härligaste tiden tycker jag. Ja, jättevackert med vita blommor, jag har inga vita tulpaner så det här blir premiär för mig i vår. Förväntansfull vår :)
kramen Ina

Pilgrim sa...

Jag lyckades inte motstå lockandet och pockandet. Har beställt närmare 1000 lökar i år...spännande att se hur våren kommer att se ut.
Ha det bäst!
Kram Hélena

~ Ina ~ INAS HOUSE sa...

Åh käre värld! Tusen lökar! Det måste ju bli helt fantastiskt underbart att få se när dessa skönheter pluppar upp i vår. Det ska bli såå roligt att få se sen. :)
Ha det så bra!
Kramen Ina