18 november 2012

Erikshjälpen ~ Röda korset ~ Hedemora


Bild: Moi - i fina affären Blomsterstugan i Hedemora

Hej godingar!

Igår var jag och GB till Hedemora. Vi skulle botanisera bland loppisar och fina småbutiker som finns i den staden. Jag fyndade äpplestol, julgobelängd, assietter, julbock, nysilver och massa smått och gott. Efter shoppingrundan tog GB mig till ett café där hon bjöd mig på en riktigt god räkmacka, smaskig chokladboll och kaffe. Vi hade en riktigt trevlig tripp till Södra Dalarna.

När vi kom hem till byn igen så tog vi en snabbis till Hembygdsgården. Vi kollade in på loppisen och handelsboden. Det fanns så mycket fint i vanlig ordning men jag höll hårt i plånboken då jag hade sprättat upp ett X antal riksdaler i Hedemora...

Bilderna är tagna med mobilen, därav bildkvalitén...

Fina GB hade köpt en fin amaryllis i Hedemora. Den fick jag. Hon kan verkligen överraska mig. Se så fint Blomsterstugan har slagit in den. Så enkelt och så fint. ♥

Bild: Amaryllis, 5 kronors kruka och min lilla julebock
Se så söt min bock är. Han var den första jag såg när jag kom in på Erikshjälpen. Han ropade - Köööp mig! Den kostade bara åtta kronor och fick följa med mig hem. Den fina amaryllisen jag fick av GB passade ypperligt i mässingskrukan? jag köpte för endast fem kronor.


Kolla in äpplestolen. Den köpte jag på Erikshjälpen för 85 kronor. Bra pris för en så fin stol. Jag ska försöka få bort färgen som tidigare ägaren har målat på äpplena/päronen. Ska även klä stolen och jag misstänker att det blir i rödrutigt tyg. Kärlek. ♥  Den ska få stå i matrummet.


Jul gobelängden. I´m in love.♥ 
Swiiiiisch så drog jag nog nästan 360 grader med skallen när jag skymtade denna lilla skönhet på Erikshjälpen. En kvinna stod och drog och klämde på den i över fem minuter och funderade om hon skulle köpa den eller ej. Jag stod två steg i från henne och undrade när hon skulle bli färdig med sitt velande. När hon lade tillbaka den i korgen så var jag swiiiisch snabbt på plats och röck till den åt mig. Kände mig som superwoman. Jag bara svepte runt i butiken och swiiischade förbi alla för att komma åt godbitarna. Det var hur mycket folk som helst men jag tycker att jag fann fina saker och är supernöjd.

Ännu en dag med ljusglimtar. Lovely!

Ha en toppensöndag!

Kram Ina

Inas superduperloppiskarta över Hedemora


11 Söta Kvitter ☺:

Enelid vitt och lantligt! sa...

Låter som du har haft en riktigt härlig dag.
Vilka fynd du har hittat.
Kram Carita

Prinsessorna på Bellevue sa...

Åhhh, vad kul att göra sådana där superduperfynd! Det lever man på länge! Vilken tur du hade med den där sista underbara handbroderade längden.... GRATTIS till dina fantastiska fynd... och den där lilla julbocken, såå sööt, och gammaldags!

Kraaam

Prinsessorna på Bellevue sa...

Förresten, den vackra tavlan högst upp, den broderade... Den har jag aldrig sett på hembygdsgården, finns den i något av husen?

Kraam

~ INA ~ Inas☆House sa...

Hej!
Jag är så nöjd. Visst lever man länge på sina fynd. hihi

Pella, den där tavlan är till salu - fanns i loppisstugan! :)

Kramar!

ac sa...

Men åhh vart ligger den affären nånstans???? Den har jag missat totalt kram A-c

Prinsessorna på Bellevue sa...

Ina!
Såg ditt svar 16.55. Loppisen stänger kl 17. Kastade mig i bilen och småsprang in på loppisen. Den var kvar. Såå luggsliten, skavd och inget glas. Men ändå så fin, tycker jag. Om det inte var så att du hade paxat den, så behåller jag den.... Tusen tack för tipset!

Kraaam

~ INA ~ Inas☆House sa...

Hahaha Vad rolig du är Pella! Så du köpte den fina tavlan! Jag har inte paxat den. Jag tyckte den var jättefin men lite sliten och jag är inte händig då det handlar om tavelrenovering. Men jag tror att man kan sätta dit ormbunksblad el dyligt som det verkar fattas på tavlan och ev en glasskiva så är den hel igen. Lite naggad runt ramen gör inget, det är bara charmigt. :)

Jag hittade den längst in längst bak bland de andra tavlorna. Den ville nog flytta hem till dig. :)

Kram på dig!

~ INA ~ Inas☆House sa...

Hej AC!
Jag ska fixa en "ina-karta" så ska du få se vart loppisarna och affärerna i Hedemora ligger. Jag hoppas att du kan läsa av den. hihi

Kramar
Ina

Prinsessorna på Bellevue sa...

Taaack Ina!

Ja, luggsliten var den allt, så den passar bra här... hahahaha!

Kraam och godnatt!

Maj sa...

Vilken mysig dag och vilka fina inköp. Mycket julstämning i fotot med bocken,apelsiner och Amaryllisen. Tyvärr gillar inte Hans julmarknader så väldigt mycket så jag har ännu inte varit på någon (han kör bilen) men jag hoppas det ska bl någon iallafall. //M

~ INA ~ Inas☆House sa...

Det hoppas jag att du kommer iväg på Maj. Det är såå mysigt att bara strosa runt och titta på allt det vackra som julmarknader har att erbjuda. Bonus är om man finner något fint att ta hem. :)