8 november 2012

Rutigt tyg


Bild. Moi - Ebbas pall och i krukorna ska jag ha stora enar...

♥ Hej bloggisar!

Då var det redan torsdag igen. Dagarna bara rusar iväg. Idag har jag häftat rutigt tyg på Ebbas pall. Det var jättefint tyg på den innan det passade inte så bra till köksgardinerna. Jag tror att ni har förstått att jag gillar rutigt. Kan bli lite förmycket men jag skyller på att det snart är advent och jul och då får man ha rutigt överallt. Gardinens färg stämmer inte riktigt på bilden tycker jag. Den är mer röd i verkligheten. Vår katt Ebba är tio år och jag tycker att hon har blivit lite klumpig när hon hoppar upp på fönsterbrädan ibland, därav pallen under fönstret.


Gardinerna är sydda och det blev iiinte bra. Men jag orkar inte sprätta upp och göra om. Tyget var inte rakt utan jag fick sy snett för att det skulle bli rakt. Jag kommer inte på ordet när tyget är snedvridet men jag tror inte att det syns så det får duga. Om jag får lusten någon gång så syr jag om kanterna ner till. Kanske med en söt vit spets ner till kanske? ...

Bild. Moi - NS Svensk Spets
Matbesticken måste putsas. De har blivit mörka. Jag tog fram besticken för ett par timmar sedan men har inte haft riktig lust att börja. Det tar ett par timmar att putsa då jag gör med putsduk och putskräm. Det finns såna där burkar med medel i som man bara doppar silvret i men det ska man helst inte göra med gammal bestick då de kan tappa silverytan lätt.

Det har precis börjat snöa här i byn. De dinglar ner så där vacker och lätt. Man får julkänslor. Tror nog att jag drar på en kanna kaffe och börjar putsa till lite julmusik. *fniss*

Kramen ~Ina

8 Söta Kvitter ☺:

Härliga Livet sa...

Ett tips på silver bestiken. lägg folie i vasken, lägg ner bestiken,häll på grov salt och kokande vatten. Vipps så har du blanka fina bestik igen. Slipper du allt gnidande =)
Kram Pernilla

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Åh, tack snälla för tipset. Det måste jag prova på. Spar både tid och axlar om man kan göra det så snabbt och enkelt. :)

Kram Ina

Majberggrens's Värld sa...

Det kommer att bli fint i ditt fönster. Jag gillar också rutigt men jag köpte ljusa gardiner till förra julen, med lite tryck, och de får hänga med i år igen. Tycker om saker som kommer igen varje jul....//M

Victorias Jul sa...

Vad fint hur ha hemma, tycker gardinerna ser fina ut

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Tack Maj! Jag gillar också saker som kommer igen, men nu ville jag ha något nytt som får komma igen i framtiden. :) Tycker det är roligt att ta fram sina gamla jul- och adventssaker. Det väcker så många goda minnen...

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Tack snälla Victoria!
Jag är riktigt nöjd med dem. :)

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tycker att det blev jättefint! Har också sytt rutiga gardiner, för massor av år sedan, och de blev lite olika längd. Man går och retar sig lite, men orkar liksom inte sy om... Man får blunda och låtsas som ingenting. När jag har tyg bakom vitrinskåp och så, så har jag alltid häftstift och trycker upp tyger på insidan. Blir ganska bra. På en del grejer har jag spänt upp vanligt resårband som jag trär i en kanal på tyget och sätter upp banden med häftstift. Häftstift är en bra uppfinning!

Kraaam

Krusidull sa...

så sött med omtanken om katten.. att hon får en egen pall. Kom på attjag oxå köpt nytt tyg så det blir ett tyg inlägg hos mig med.
Kram
Krusidullan