1 november 2012

Släktforskning


Bild: Min farmors pappa August Verner Laaksonen arbetade på en lokverkstad i Åbo
Idag ska jag till en vän och hon ska hjälpa mig med min släktforskning som jag har påbörjat med för ca 3 år sedan. Jag har många namn och årtal men jag tycker att det är svårt att finna släkt som finns/fanns i Finland. Vi får se hur många generationer vi kommer till idag. Känns skönt att få en start i alla fall.

Min fina farmor Sara med hennes man Olavi 1936 (min farfar som jag aldrig har träffat.)
Tänk om jag är släkt med Paavo Nurmi ...?


Min farmors moster Olga år 1900.


Min farmors mamma Lydia Laaksonen till vänster, med en väninna år 1912.
Lydia var 17 år gammal på bilden och hette Seppälä som flicka. Min pappas släkt kommer från Åbo och Pargas i Finland så jag måste söka i dem trakterna för att få några svar. Vi har även släkt i Usa då många emigrerade dit i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet...

Kolla in pedestalen. Jättefin.

Visst är det speciellt med gamla bilder. Jag ska försöka redigera dem jag har på datorn och skriva ut dem någon dag och göra ett album. Det tror jag skulle bli fint.


Ha en fin torsdag!

Kramen ~ Ina

4 Söta Kvitter ☺:

Familjen Zaar sa...

Vad spännande ! Kul oxå med dina gamla foton ;) Jag började med släktforskning för typ 24 år sedan sen har det legat i träda... men visst är det kul, kanske dags att ta upp det igen ! ;)
Lycka till !
Kram Anki

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Ja det är jättekul men väldigt svårt att få fram vissa släktningar, speciellt kvinnorna. Jag tycker helt klart att du ska ta upp det igen. Du finner säkert något nytt sen sist. :)

Kram
Ina

Prinsessorna på Bellevue sa...

Åh, vad kul och spännande med släktforskning och vad mycket fina kort du har kvar på din släkt! Det är något alldeles speciellt med gamla kort, extra speciellt också om det är gamla förfäder! Lyckat till i sökandet!

Trevlig helg!

Kram
Petronella

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Tack Pella! Jag behöver all lycka som går att få. En riktig utmaning har jag framför mig. :)

Trevlig helg!

Kramen
Ina