4 november 2012

Sundborn flickan


Hallå mina kära bloggvänner!
Nu är det söndagkväll igen. Jag tycker veckorna går så fort. Snart är det nyår och sen vår. Ja nu är jag ivrig och vill ha fågelkvitter och solvärme i ansiktet. Men vi kör väl lite advent och jul först. Idag var jag ner till källaren för att kolla in mitt förråd - den med bara julpynt. Yes, jag har en ett litet rum som jag bara har julpynt i plus två stycken resväskor. Idag åkte Sunborn flickan upp på kylskåpet i köket. Hon hör liksom hemma där. Jag skulle kunna ha den flickan framme året runt. Hon lyser upp fint i köket och ser så söt ut med sina hängande äpplen. Jag tänkte först köpa pojken också men jag kan tyvärr inte ha dem två i köksfönstret för min katt Ebba skulle bli ledsen om de tog hennes plats.


På själva kylskåpet har jag två små dalahästar i trä och Iittala Taika magnet. Jag gillar inte plötter på kylskåp. Många har det, bilder som barn har ritat, kom ihåg lappar till doktorn etc. Nix, inte här. Jag blir så stressad av att ha en massa skräp hängandes i mitt redan trånga kök. När jag går runt i vårt lilla hem så ser jag att jag har flera stilar. Jag är ju så kär i "dalapynt" av olika de slag. Helst i rött också. Sen har jag vissa detaljer i 50-tals stil som lampfötter och kaffemuggar.


Men något jag verkligen gillar så är det bling. Jag blir som kråkorna när de ser något som blänker. Börjar kraxa och flaxa och ögonen tindrar. Tror man har hittat guld.

Idag har vi varit hos mor ett par timmar. Hon bjöd på "julmat" till oss barn och barnbarn. Skönt att få äta något annat än det vanliga man gör hemma. Ibland så funderar man om det bara finns dem här rätterna man gör här hemma. Man provar aldrig något nytt. Just nu är det lite svårt att få till det med goda maträtter här då dotran ska undvika, laktos, socker och gluten. Mmmm visst låter det roligt. Nix. Jag som gör så mycket maträtter med creme fraiche och grekisk yoghurt, är nu helt tom i bollen och vet inte alls vad jag ska laga. Därför är det skönt att bli bortbjuden och få slippa tänka för en dag...

I morgonbitti ska jag till tandläkaren. Bet sönder en tand i torsdags. Man ska inte äta pepparkakor tydligen... Håll tummarna att jag överlever borren!

Kramar ~ Ina

10 Söta Kvitter ☺:

Hem & Drömmar sa...

Hejsan!
Den söta mårbackaflickan tycker jag helt klart du kan ha framme hela året om du vill.
Jag gillar inte heller massa lappar på kylskåpet men tyvärr hamnar det en del där iaf...är ju inte ensam i hushållet ;).
Gott att bli bjuden på mat..
Ha de så bra och hoppas det går bra hos tandläkaren.
Kram Ing-Britt

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Hej!
Tack! Jag är så rädd för borren så håll tummarna att det går bra. Har sett hem uppe i Dalarna ha såna här flickor i fönstren året om, så då borde min kunna stå framme redan nu. :) Nä, man är ju inte ensam så visst hamnar det lappar på kylen men jag försöker verkligen få bort dem såå fort som möjligt. :)

Må så gott!

Kramen
Ina

Luna Ek sa...

Sundbornflickan gillar jag mycket!
Kram Luna

carinaon sa...

Så söt hon är Sundbornflickan! En sådan skulle gärna få bo hemma hos mig också.
Kram Carina

Majberggrens's Värld sa...

Det finns massor av laktosfri produkter numera, iallafall i vår affär. Jag köper nästan bara laktosfritt och det är allt från frukostyoughurt, creme fr osv. Lycka till! //M

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Visst är hon söt Luna! :)

Kram
Ina

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Visst vill man bara ha en sån söt flicka hemma hos sig Carina! :)

Kramen
Ina

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Vi har också ätit laktosfria produkter i många år men hon fick inte ens äta det nu. Jättetrist. Vi skulle avstå från detta i ett halvår för att se om hennes tarm blir bättre. Det värsta är nog att jag ogillar att stå framför spisen och nu blev det lite jobbigare. Men tack goa Maj för lyckönskningen, den behöver jag verkligen. :)

Må gott!
Ina

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Vad härligt att du lämnade ett fotavtryck hos mig...Tackar!
Önskar dig en fin fin start på veckan.
Kram från Maria

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Tack detsamma Maria! :)

Kram
ina